Grilovaná medová žebra

Levné a skvělé grilované jídlo pro teplý letní večer s rodinou. Nebojte se požádat vašeho řezníka, aby vám připravil masitá žebra a věřte, že za pár dní jste zpět pro další.

Suroviny:

  • 1 porce = 600-800 g vepřových žeber
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 4 lžíce černého piva
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
Postup:
Marinádu připravíte smícháním všech surovin. Tedy medu, protlaku, piva, prolisovaného česneku, oleje, špetky soli a kdo rád ostré přidá špetku chilli. Žebra namasírujeme marinádou, ve které je necháme přes noc nebo lépe 24 hodin v lednici marinovat. Grilujeme velmi pozvolna s ohledem na přítomnost kosti a medu. Kost se hůře propéká a med se rád připaluje, tedy opatrně. Ovšem za výsledný chuťový zážitek doplněný grilovanou kukuřicí a paprikou, čerstvým chlebem a pivem to stojí.