Grilovaný ananas
Letní osvěžující dezert zaujme i masožravce. Skvělá kombinace chutí skvěle naladí vaše chuťové buňky.
Suroviny:
- 1 velký zralý ananas
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- šťáva z půlky limetky
- špetka skořice
- malý panák whisky nebo rumu
Postup:
Ananas okrájíme a odstraníme středovou dřevnatou část. Po té nakrájíme ananas na plátky tlusté 0,5 cm a vložíme jej do uzavíratelné nádoby. Zalijeme marinádou z uvedených ingrediencí a několikrát v ní plátky vidličkou obrátíme. Necháme marinovat 2 hodiny v lednici. Grilujeme na hladké straně litinového tálu do zkaramelizování marinády a během grilování touto marinádou ananas pomocí lžíce poléváme.
Dezert je skvělý takto samotný, nebo jej můžeme dozdobit dle chuti vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a lístky máty.