Grilovaný ananas

Letní osvěžující dezert zaujme i masožravce. Skvělá kombinace chutí skvěle naladí vaše chuťové buňky.

Suroviny:

  • 1 velký zralý ananas
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z půlky limetky
  • špetka skořice
  • malý panák whisky nebo rumu

Postup:
Ananas okrájíme a odstraníme středovou dřevnatou část. Po té nakrájíme ananas na plátky tlusté 0,5 cm a vložíme jej do uzavíratelné nádoby. Zalijeme marinádou z uvedených ingrediencí a několikrát v ní plátky vidličkou obrátíme. Necháme marinovat 2 hodiny v lednici. Grilujeme na hladké straně litinového tálu do zkaramelizování marinády a během grilování touto marinádou ananas pomocí lžíce poléváme.

Dezert je skvělý takto samotný, nebo jej můžeme dozdobit dle chuti vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a lístky máty.