Vepřové karé jako minutka

je vepřová kotleta bez kosti. Maso je jemné a šťavnaté. Nejlépe koupit kus vcelku a naplátkovat doma. Je to rychlý oběd pro rodinu, která tráví den na zahradě u bazénu. Příprava je rychlá a maso v kombinaci se zeleninou lehké.

Suroviny:

  • 4 plátky vepřového karé, vysoké2 cm
  • 1 dcl kvalitního olivového oleje
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • nahrubo mletý barevný pepř
  • sůl
Postup:
Olivový olej smícháme s červenou paprikou. Následně přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl a marinádu důkladně promícháme. Steaky namasírujeme touto marinádou a nejlépe přes noc marinujeme v lednici. Grilujeme z každé strany 3-5 minut podle síly steaků.